Kjære Siddhartha!

DKK 150,00

I Buddha og Kristus findes en række fiktive breve, samtaler og refleksioner over mødet mellem Øst og Vest: Buddha og Jesus mødes; Lauzi taler med Notto R. Thelle; Beckett og Buddha diskuterer tingenes tomhed; Per Olov Enquist overvejer sammen med Erlend Loe, hvad det egentlig betyder, at noget er “helt zen”.

Notto R. Thelle
Oriens Forlag (20??), xx sider.

(Fås også på dansk med titlen “Buddha og Kristus”)

1 på lager

Email

Beskrivelse

Hvad sker der, når en teolog og præst – med dybe rødder i norsk kristendom – forsøger at leve i åben dialog med Østens religiøse traditioner? Hvad sker der, når man er en “Kristen, som har mødt Buddha”?, som forfatteren formulerer det.

Siddhartha er ikke bare navnet på Buddha, men også hovedpersonen i Hermann Hess’ roman af samme navn, et af de klassiske udtryk for den vestlige længsel mod Østen.

I Kjære Siddhartha! bearbejdes denne længsel i form af breve, samtaler og refleksioner. Buddha og Jesus mødes. Lauzi samtaler med forfatteren, Buddha og Beckett diskuterer tingenes tomhed, Erlend Loe og Per Olov Enquist spekulerer over, hvad det betyder at “det er helt zen”.

Notto R. Thelle er professor i teologi ved Det teologiske Fakultet, Universitetet i Oslo. I perioden 1969-1985 arbejdede han i Japan, i nærkontakt med Østens religioner. Denne bog følger op på temaer fra bøgerne “Hvem kan standse vinden? Vandringer i grænselandet mellem Øst og Vest” og “Zen – lyden af én hånd”.

Oriens Forlag er optaget af mødet mellem kristen tro og østlig religiøsitet. “Oriens” betyder solopgang, øst, Østen, Orienten. At orientere sig er at finde retningen ved at vende sig mod solopgangen. Orienten er stedet hvor verdens klassiske hovedreligioner opstod, også kristendommen. Forlaget orienterer sig ud fra kristentroens oriens, men søger også dialog med andre religioner og livssyn.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Kjære Siddhartha!”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *